Tuesday, October 14, 2014

Jesenji pomfrit

Šuškanje lišća pod nogama, miris kolača sa cimetom, šetnje pored Dunava sa fišekom pečenog kestena. Jesen je zaista najlepše godišnje doba. Poslednjih nekoliko dana nedelja skroz sam se bacila na isprobavanje raznih bundevastih jesenjih recepata. Ima uticaja to što smo Maksim i ja vezani za kuću na nekoliko nedelja, zbog jednog dosadnog virusa i da nam je totalno već sve dosadilo i nemamo šta pametnije da radimo osim da kuvamo i jedemo. Jeste, dosadilo nam je, i crtanje i  plastelin, bojanje, crtaći..ma svega nam je bre dosta. I da, da, dobro ste pročitali, Maksim kuva sa mnom i izgleda da istinski uživa u tome.  
Pomfrit: parče muskatne tikve i jednu cveklu iseći na štapiće, malo nabrašnaviti i začiniti - 1 kašičica muscovado šećera, šaka seckanih semenki bundeve, pola kašićice origana, pola kašičice soli i prstohvat bibera. Dobro promešati i poredjati na pleh obložen papirom za pečenje, tako da izmedju dva komada pomfrita bude malo mesta. Peći na 220 stepeni C, desetak minuta. Ja sam servirala uz pečene slane semenke bundeve i majonez. 

11 comments:

  1. Njam! Izgleda odlicno a sigurna sam i da je veoma ukusno. Moracu da probam :)

    ReplyDelete
  2. Kako divne I inspirativne slicice!! Odlican post!

    ReplyDelete
  3. Kako ljepo izgleda,a vjerujem i da je ukusno.

    ReplyDelete
  4. replica bags high quality gucci replica handbags b8i46b4q10 replica bags gucci replica bags from china replica hermes bags z6v06a6s51 zeal replica bags replica bags vuitton click this l2z95j6j54 replica bags aaa quality

    ReplyDelete