Francuski čokoladni kolač/French Chocolate Cake
Moram da izrazim svoju tugu što mi je doktorica zabranila sve što volim, pa do kraja trudnoće nema više uživanja u đakonijama...Šmrc! Do kraja trudnoće nema više slatko, začinjeno, masno..Da ne kukam, ipak je to samo 4 nedelje.
Recept:
1. U šerpici otopiti 250 g izlomljene crne čokolade, 225 g putera isečenog na manje kocke i 90 g čokolade. Smesu ostaviti da se malo ohladi i uliti 2 kašike likera od narandže ili brendija (ja sam koristila bakinu višnjevaču, mmm).
2. U većoj posudi umutiti 5 jaja, pa u njih dodati 1 kašiku brašna i čoko mix.
3. Peći u okruglom plehu, koji bi trebalo obložiti papirom za pečenje i staviti na veći pleh u koji se ulije kipuća voda, da bude 2 cm. Na 180 stepeni 25-30 minuta!
4. Izvaditi ga, skinuti papir i ostaviti da se ohladi. Potom posuti prah šećerom!
Recipe:
1. In a small saucepan melt 9 oz bittersweet chocolate, 8 oz of butter and 1/2 cup of sugar. When cool slightly stir in 2 tbsp brandy or orange liqueur.
2. In large bowl beat in 5 eggs, and 1 tbsp flour and then chocolate mixture. Pour into paper lined tin.
3. Place tin in a larger tin and pour in boiling water, and bake 25-30 minutes on 180 degrees.
4. Remove from tin and let it cool on wire rack. Dust the cake with icing sugar.
Moram da izrazim svoju tugu što mi je doktorica zabranila sve što volim, pa do kraja trudnoće nema više uživanja u đakonijama...Šmrc! Do kraja trudnoće nema više slatko, začinjeno, masno..Da ne kukam, ipak je to samo 4 nedelje.
Recept:
1. U šerpici otopiti 250 g izlomljene crne čokolade, 225 g putera isečenog na manje kocke i 90 g čokolade. Smesu ostaviti da se malo ohladi i uliti 2 kašike likera od narandže ili brendija (ja sam koristila bakinu višnjevaču, mmm).
2. U većoj posudi umutiti 5 jaja, pa u njih dodati 1 kašiku brašna i čoko mix.
3. Peći u okruglom plehu, koji bi trebalo obložiti papirom za pečenje i staviti na veći pleh u koji se ulije kipuća voda, da bude 2 cm. Na 180 stepeni 25-30 minuta!
4. Izvaditi ga, skinuti papir i ostaviti da se ohladi. Potom posuti prah šećerom!
Recipe:
1. In a small saucepan melt 9 oz bittersweet chocolate, 8 oz of butter and 1/2 cup of sugar. When cool slightly stir in 2 tbsp brandy or orange liqueur.
2. In large bowl beat in 5 eggs, and 1 tbsp flour and then chocolate mixture. Pour into paper lined tin.
3. Place tin in a larger tin and pour in boiling water, and bake 25-30 minutes on 180 degrees.
4. Remove from tin and let it cool on wire rack. Dust the cake with icing sugar.
Volim ovaj kolac... Smrc zao mi je sto ne smes da ruckas vise slatko :(
ReplyDeleteNjam njam za tortu,a bolje da ne papas slatko,masno i zacinjeno,to ti govorim iz iskustva,bolje i za tebe i za bebana,ja te stvari i sada pokusavam da izbjegavam,ali velika je borba vjeruj mi :)
ReplyDeleteSmrc, smrc...tesko mi je, ali kad je za bebu onda mi je malo lakse!
ReplyDeleteLep kolac. :)
ReplyDeleteja sam navucena na mafine iz mikrotalasne :))..ovo me podseca na to..hajde,pa sta je to, jos samo 4 nedelje :)
ReplyDeleteSuper izgleda!
ReplyDeleteza bozic cu se okusati u ovome...odlicna ideja :D
ReplyDeletema sve će to kompezirati slatkiš koji tek dolazi! Torta izgleda mljac...meni možeš prodati sve čokoladno...pišem recept...
ReplyDeletemmm delicious
ReplyDelete:))) ja kuvam,ali neke vegeterijanske varijante.....slatkise nikad..nije da ih izbegavam..al jednostavno nemam potrebe za istim :)) ali lepo izgleda svakako
ReplyDeleteMmmmmmmmmmmmmmm ovo je predivno! :) Izdrći još malo srce, pa ćeš uskoro ponovo uživati u svim slatkim iskušenjima .)
ReplyDeleteKolač je njamiiii,obožavam sve sa extra čokolade:)
ReplyDeleteAjde ajde izguraces, jos malo je ostalo, za praznike ces vec uveliko uzivati!;)
ReplyDeletema sta su 4 nedelje nista :)
ReplyDeleteznaci do tada cu ja da jedem i tvoju dozu :)))
Koji fini kolačić! Super recept! Još malo pa ćeš i ti moći ponovo uživati u ovim finim slastiicama!:)
ReplyDeleteLijep pozdrav!
Kiss:)
Kako lepo i primamljivo izgleda ova torta :)
ReplyDeleteIako nisam ljubitelj slatkisa, moram priznati da mi je ova torta mmm...
ReplyDeletenjamiii!:) Jos kada bi mi mama napravila, hehe!:)
ReplyDeleteyum! makes my mouth water:)
ReplyDeleteMogu misliti kako ti je... Volela bih da sam od onih ljudi kojima nije neophodno da jedu slatko, ali ne... ja sam morala biti potpuni zavisnik! :))
ReplyDeleteNe mogu da vjerujem! Prije nekoliko dana sam pokušala da napravim istu!;) Neka fina teta to lijepo pokazuje korak po korak pa sam čak i ja mogla nešto ukaprati. Ali ono moje čudo se ne može porediti sa tvojom divotom!;)
ReplyDeleteA i šta su 4 nedelje, to prođe u sekundi!<3
Odlično izgleda.
ReplyDeleteJa ne bih ni palačnike mogla napraviti, sa svojim kulinarskim talentom ;)
Sad će beba <3
Bukvalno mi voda na usta!:-)
ReplyDeletexx
B.
Looks delicious!
ReplyDeleteovo izgleda bas ukusno :) jos 4 nedelje, blizi se :)
ReplyDeletethat looks delish!
ReplyDeletehttp://forallthatjas.blogspot.com/