Šuškanje lišća pod nogama, miris kolača sa cimetom, šetnje pored Dunava sa fišekom pečenog kestena. Jesen je zaista najlepše godišnje doba. Poslednjih nekoliko dana nedelja skroz sam se bacila na isprobavanje raznih bundevastih jesenjih recepata. Ima uticaja to što smo Maksim i ja vezani za kuću na nekoliko nedelja, zbog jednog dosadnog virusa i da nam je totalno već sve dosadilo i nemamo šta pametnije da radimo osim da kuvamo i jedemo. Jeste, dosadilo nam je, i crtanje i plastelin, bojanje, crtaći..ma svega nam je bre dosta. I da, da, dobro ste pročitali, Maksim kuva sa mnom i izgleda da istinski uživa u tome.
Pomfrit: parče muskatne tikve i jednu cveklu iseći na štapiće, malo nabrašnaviti i začiniti - 1 kašičica muscovado šećera, šaka seckanih semenki bundeve, pola kašićice origana, pola kašičice soli i prstohvat bibera. Dobro promešati i poredjati na pleh obložen papirom za pečenje, tako da izmedju dva komada pomfrita bude malo mesta. Peći na 220 stepeni C, desetak minuta. Ja sam servirala uz pečene slane semenke bundeve i majonez.
Izgleda prelepo :)
ReplyDeleteKakva super ideja!
ReplyDeleteMmmmmm!
ReplyDeleteSigurno miriše za desetku!
Njam! Izgleda odlicno a sigurna sam i da je veoma ukusno. Moracu da probam :)
ReplyDeleteCvekla mi deluje privlacno. :D
ReplyDeleteKako divne I inspirativne slicice!! Odlican post!
ReplyDeleteKako ljepo izgleda,a vjerujem i da je ukusno.
ReplyDelete
ReplyDeleteشركة تنظيف كنب ومجالس بالنعيرية
شركة تنظيف موكيت وسجاد بالنعيرية
شركة مكافحة النمل الابيض بالنعيرية
replica bags paypal 7a replica bags wholesale replica bags australia
ReplyDeleteClicking Here YSL Dolabuy he has a good point dolabuy hermes dig this Dolabuy YSL
ReplyDelete