Thursday, February 21, 2013

Winterstrona...


Savrsena čorbica za snežne dane! Zimska minestrona sa sezonskim povrćem. 
Priprema toliko jednostavna. Na kockice 1x1 cm iseckan 1 luk, 2 šargarepe, komad slanine isto na kockice. Zatim izgnječena 2 čena belog luka i isečena 2 štapa celera (znate onaj što ide u Bloody Mary koktel!!!). Ubaciti u šerpu na zagrejano maslinovo ulje i dinstati 10 minuta, odnosno dok luk ne postane staklast. 
Onda ubaciti 1 krompir i malo bundeve, onako proizvoljnu količinu, ja stavim u srazmeri sa krompirom. Takođe iseckano na kockice. Sledeći je paradajz seckan na kockice iz konzerve. Grančica ruzmarina. Blitva, ako nema blitve može kelj. Komad parmezana, ja uglavnom sacuvam onaj kraj, pa stavim to. Pasulj beli iz konzerve. Naliti goveđom supom da ogrezne. Začiniti biberom. So ne koristim jer su supa, parmezan i slanina dovoljno slani. Kuvati dok povrće ne postane meko. Poslužiti sa hlebom pečenim na puteru. 



17 comments:

  1. Aaahh sad sam gladna! Ovo odlicno izgleda, volim jela sa puno povrca x

    ReplyDelete
  2. Volim corbe i ovakva jela! Izgleda izvrsno :)

    ReplyDelete


  3. Bas lepo izgleda...a rekla bih i da je ukusno a i zdravo!

    ReplyDelete
  4. gladna...gladna.....a ne smem da jedem nista ovako kasno.....uf...preukusno izgleda...

    ReplyDelete
  5. njam njam njam zvuči njam!



    http://babylovesfashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Daj posalji malo ovamo kod mene :-) mljac..

    www.amadeusonthecatwalk.com

    ReplyDelete
  7. Prava čorbica za ove snežne dane. Jedino bih parmezan izbacila kad budem pravila jer ga ne volim.

    ReplyDelete
  8. Uh, kakva zimska divotica...zao mi je sto nemam vremena da kuvam, inace bih stalno nesto ovako spremala !

    http://hypemyhip.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Ovo sjajno izgleda! Mogla bih da probam, hvala na preporuci! ;)

    ReplyDelete
  10. Odlican recept!:) Tako dobro izgleda...

    ReplyDelete
  11. joj, kako ovo dobro izgelda!!!!skroz sam ogladnela!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete